Foliedruk


Foliedruk

Een foliedruk komt overeen met een zeefdruk, alleen wordt er in plaats van inkt, lijm gedrukt. Er wordt gebruik gemaakt van een gaasrooster waar de lijm wordt doorgedrukt. Dit zorgt voor een bedrukking van lijm.

Zodra de lijm op het textiel is aangebracht, wordt een dunne, blinkende folie hierop gelegd. Daarna wordt de folie op de bedrukking geperst met behulp van een hittepers. Vervolgens wordt de folie er af gehaald. Op de plaats waar de folie in contact is gekomen met de lijm, blijft de folie hangen. De overige delen van de folie worden verwijderd.

Bij Garment Printing begrijpen we dat niet elke klant hetzelfde budget heeft. Daarom beschikken we over alle mogelijke druktechnieken. Zo zorgen we ervoor dat we elke klant een passende druktechniek kunnen aanbieden.

foliedruk-1

Voordelen

Geen set-up kosten

Maximum grootte: A3-formaat

Perfect voor letters en nummers

Snelle productie

Perfect voor ontwerpen met 1 kleur

Nadelen

Het materiaal is niet luchtdoorlatend

De bedrukking is niet echt bestand tegen vele wasbeurten

Gradient designs zijn niet mogelijk

Wanneer kies je voor foliedruk?

Foliedruk is dé oplossing als u op zoek bent naar een bedrukking die opvalt. Met een foliedruk kan een mooie, blinkende bedrukking bekomen worden, meestal in zilver of goud.

Voor deze druktechniek wordt aangeraden om gebruik te maken van 100% kleding, bijvoorbeeld T-shirts, hoodies, truien of polo’s.

Het is dus de perfecte druktechniek voor het bedrukken van promotiekleding waarmee u wilt opvallen. Een tote bag met foliedruk is trouwens een echte aanrader!

Waarop moet u letten?

  • Was de kleding binnenstebuiten
  • Handwas is aangeraden
  • Strijk niet over de folie
  • Droog de kleding niet in de droogkast

FOLIEDRUK-2

Wilt u kleding bedrukken met foliedruk? Neem contact op en wij helpen u verder!

Andere zeefdruk technieken:

Reflecterende zeefdruk

Discharge zeefdruk

Metallic zeefdruk

Glow in the dark zeefdruk

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.