Duurzame bedrijfskleding

Duurzaamheid is een belangrijke factor waar u rekening mee moet houden wanneer u op zoek bent naar bedrijfskleding. Het is belangrijk dat uw bedrijfswaarden alles onderbouwen wat u doet. Kies voor duurzame bedrijfskleding van Garment Printing zodat u hier zeker van kunt zijn. U moet er zeker van kunnen zijn dat uw leveranciers rekening hebben gehouden met alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.  Alle kleding die wij aanbieden is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en geproduceerd in veilige omstandigheden.


Ethische en duurzame kleding is een topprioriteit voor Garment Printing. Wij verzekeren dat alle producten die we bedrukken minstens voldoen aan de volgende garanties:

  • Er zijn procedures voor gezondheid en veiligheid ingesteld die een veilige werkomgeving garanderen en bevorderen
  • Vermindering van de impact op het milieu
  • Het naleven van de wettelijke arbeidswetgeving
  • Het respecteren van minimumlonen en werktijdenregelingen
  • Geen dwangarbeid of kinderarbeid
  • Alle werknemers beschikken over verenigingsrecht
  • Geen discriminatie jegens werknemers op welke manier dan ook

Duurzame bedrijfskleding 1
Milieuvriendelijke bedrijfskleding

Wij garanderen dat alle bedrijfskleding die we aanbieden eerlijk geproduceerd is. Veel producten beschikken over een Fair Trade label en we zijn altijd op zoek naar nieuwe ecologische kleding om toe te voegen aan onze catalogus. We willen enkel bedrijfskleding leveren die is gekleurd met GOTS-goedgekeurde chemicaliën en waarbij gebruik wordt gemaakt van processen met weinig water en gecontroleerd afvalwater. De producten voldoen aan de Oeko-Tex 100 Klasse I-norm en zijn ‘REACH’ conform.  

We werken met merken zoals Continental en Fruit of the Loom. We hebben het merk Continental geselecteerd, voornamelijk door hun FAIR SHARE-collectie. Het doel van het FAIR SHARE-assortiment is om alle werknemers een leefbaar loon te betalen.

Milieuvriendelijke druktechniek: zeefdruk op waterbasis

Bij Garment Printing is het mogelijk om uw bedrijfskleding op een 100% milieuvriendelijke manier te laten bedrukken. Hiervoor maken we gebruik van een zeefdruk met inkt op waterbasis. Deze ‘water-based’ zeefdruk werkt op dezelfde manier als een klassieke zeefdruk. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van plastisol inkt maar van inkt op waterbasis. Waterbasis inkten werken goed in combinatie met katoen, polyester en poly-katoenweefsels. Na een bestelling kunnen de schermen van de zeefdruk gewoon met kraanwater worden afgespoeld en weer gebruikt worden. Inkten op waterbasis zijn niet giftig en bevatten geen lood of zware metalen, noch bevatten ze chemicaliën zoals chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s) of andere giftige oplosmiddelen.

Milieuvriendelijke druktechniek: zeefdruk op waterbasis

Wij zouden elk bedrijf willen aanmoedigen om gebruik te maken van duurzame bedrijfskleding. Ons grote assortiment milieuvriendelijke kleding en onze duurzame druktechnieken maken dit perfect mogelijk. Wilt u duurzame bedrijfskleding laten bedrukken? Neem gerust contact op met ons team en wij helpen u graag verder.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.