Transfer Zeefdruk

Hier bij Garment Printing bieden we de meest uiteenlopende druktechnieken aan. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het bedrukken van kleding eindeloos. Zeefdruk is een van de meest gebruikte druktechnieken. Het is de oudste techniek en het is nog altijd veruit de meest gebruikte. Technologie heeft ervoor gezorgd dat alsmaar meer geavanceerde zeefdruktechnieken mogelijk werden, waaronder de transfer zeefdruk.


Wat is een transfer zeefdruk?

Het productieproces van een transfer zeefdruk gaat grotendeels op dezelfde manier in z’n als van een gewone zeefdruk. De kleuren van het ontwerp dienen eerst opgesplitst te worden, zodat elke kleur apart bedrukt kan worden. Het verschil is dat er niet rechtstreeks op de kleding wordt gedrukt, maar op een speciaal, overdraagbare vinylfolie.

Nadat de zeefdruk bedrukkingen zijn aangebracht op vinylfolie, worden ze uitgesneden. Daarna kunnen ze worden aangebracht op de kleding. De vinylfolie wordt bevestigd aan de kleding met behulp van een industriële hittepers. Je zou dit kunnen vergelijken met een groot en krachtig strijkijzer.

Transfer zeefdruk wordt meestal gebruikt voor het bedrukken van pettentassen, handschoenen of eender welk product dat niet te bedrukken is met een directe zeefdruk. Door gebruik te maken van een folie, heeft u meer vrijheid voor de positionering van de bedrukking op het kledingstuk, wat betekent dat u uw ontwerp in vrijwel elke positie en op vrijwel elk product kunt hebben.

Transfer Zeefdruk 2
Transfer Zeefdruk 1

Wanneer kies je voor transfer zeefdruk?

Wanneer er een groot aantal producten bedrukt moet worden, kunnen standaard druktechnieken zoals Cad Cut Vinyl te omslachtig en arbeidsintensief zijn. Dit is wanneer een transfer zeefdruk en goede oplossing is.

Aangezien het een zeefdrukproces is, moet er rekening gehouden worden met set-up kosten. Daarom kunnen de kosten voor een kleine bestelling hoog oplopen. Het is dus meer geschikt voor grote bestellingen vanaf 25 stuks. U kan profiteren van schaalvoordelen: hoe meer u bestelt, hoe beter de prijs.

Als de kleuren van de bedrukking precies moeten overeenkomen met de kleuren van het originele ontwerp, dan is transfer zeefdruk is een goed alternatief voor een gewone transferdruk of een Cad Cut Vinyl bedrukking. Bij zeefdrukken wordt namelijk gebruik gemaakt van Pantone Color Matching, zodat Pantone kleuren gebruikt kunnen worden.

Neem vandaag nog contact met op voor een vrijblijvende offerte op maat!

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.