3D Borduren


Wat is 3D borduren?

Met 3D borduren kan je logo uiterst professioneel geborduurd worden. Deze borduurtechniek wordt meestal gebruikt voor het borduren van logo’s op petten of snapbacks. Het proces van 3D borduren gaat grotendeels op dezelfde manier in z’n werk als normaal borduren. Je ontwerp of logo wordt eerst omgezet in een speciaal bestandsformaat. Hiermee wordt de borduurkaart gemaakt voor de borduurmachine. Zo weet de machine precies hoe het ontwerp geborduurd moet worden.

Nadat het bestand naar de machine is verzonden, worden de kledingstukken op hun plaats bevestigd met een speciale klem. Dit zorgt ervoor dat de kleding niet kan bewegen tijdens het borduren. Op de plaats waar het logo geborduurd zal worden, wordt een soort schuimrubber aangebracht om het verhoogde 3D effect te creëren. Daarna gaat de machine over het rubber heen borduren. Dit resulteert in een borduursel dat verhoogd en hard aanvoelt.

Wat is 3D borduren?

Voordelen

Een hoogwaardige afwerking

Stijlvolle en verfijnde look

Heel duurzaam en kwalitatief

Nadelen

Ingewikkelde ontwerpen niet mogelijk

Niet geschikt voor kleine hoeveelheden

Niet geschikt voor lichte stoffen

Minimale bestelhoeveelheid van 25 stuks

Waarvoor is 3D borduren geschikt ?

3D borduren wordt het meest gebruikt voor het borduren van logo’s op petten of snapbacks. Het kan ook perfect gebruikt worden voor het borduren van hoodies, sporttassen of rugzakken. Het is ook perfect geschikt voor het borduren van bedrijfskleding of werkkleding zoals schorten en jassen. De enige voorwaarde is dat de stof dik en zwaar genoeg is. Deze borduurtechniek is bijvoorbeeld niet aan te raden voor T-shirts. Heeft u een product in gedachten die u graag in 3D zou laten borduren? Neem contact op en we bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van 3D borduurwerk is de duurzaamheid van deze techniek. Het borduurwerk gaat waarschijnlijk langer mee dan het kledingstuk zelf. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je logo zal gaan slijten of vervagen.

Waarvoor is 3D borduren geschikt

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.