Zeefdruk


Waarom voor zeefdruk kiezen?

Zeefdruk is een van de populairste druktechnieken voor het bedrukken van kleding. Hier leggen we u stap voor stap uit hoe het proces in een zeefdrukkerij er aan toe gaat. Het is een proces dat inkt op materialen aanbrengt door een speciaal gemaakt zijden gaasrooster. Om zo een rooster te kunnen maken moet uw ontwerp in een vector formaat (.ai, .eps of vector PDF) geleverd worden. Zo kan er voor elke kleur een apart rooster gemaakt worden zodat de kleuren van uw ontwerp niet gemengd worden.


zeefdruk-tshirts

Daarna wordt de inkt gemixt zodat het overeenkomt met de vereiste Pantone kleur die u heeft gekozen. Vervolgens wordt het aangebracht op het rooster. Speciale trekkers worden gebruikt om de inkt door het rooster heen te drukken op het kledingstuk. Wanneer er op een donkere ondergrond gedrukt wordt, voorzien we de kleding eerst van een dunne laag witte inkt. Daarna worden pas de gekleurde inkten toegevoegd. Dit wordt gedaan zodat de kleuren voldoen aan de Pantone kleuren die u heeft gekozen.

Als de inkt eenmaal is aangebracht, wordt het gedroogd in een droogtunnel zodat de inkt zich bindt aan de stof van de kleding. Zeefdruk transfers vergen speciale machines, inkt, zijden gaas roosters en een zeefdrukkerij met gespecialiseerd personeel. Zeefdruk is de perfecte optie als het om grote oplages gaat en het zorgt ook voor een perfecte kleurafstemming door de Pantone Colour Matching.

Gebruikswijzen zeefdruk

Zeefdruk is een van de meest veelzijdige druktechnieken en daarom werkt het vrijwel op elk kledingstuk, behalve op kleding met lange vezels. Voor het beste resultaat moet het kledingstuk hitte kunnen doorstaan. Als u een speciaal kledingstuk gedrukt wilt hebben maar u weet niet of het hittebestendig is, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u voorzien van advies. Het is mogelijk om T-shirtshoodiespolo’stote bags and vele andere producten te laten bedrukken in de zeefdrukkerij van Garment Printing.

zeefdruk-waterbasis
Zeefdruk-voorbeeld-2

Voor- en nadelen zeefdruk

VOORDELEN

  • Snelste druktechniek voor grote oplages
  • Pantone Colour Matching om trouw te blijven aan uw merk kleuren
  • Designs met meerdere kleuren zijn geen probleem
  • Duurzaam
  • Professionele afwerking
  • Zeefdruk transfers mogelijk op bijna elke stof

NADELEN

  • Instelkosten maken het ongeschikt voor kleine bestellingen
  • Minimum bestelhoeveelheid is 25 stuks

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.