Ecologische zeefdruk op waterbasis

Ecologisch zeefdrukken op waterbasis is de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar 100% milieuvriendelijke kleding. Deze druktechniek gecombineerd met kleding uit bio-katoen of bamboe maakt dit perfect mogelijk. Hier bij Garment Printing doen we er alles aan om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. Door zeefdruk inkten op waterbasis te gebruiken, kunnen we een milieuvriendelijke druktechniek aanbieden die een geweldige optie is voor milieubewuste kledingmerken en ook voor het bedrukken van babykleding.


Werkwijze van zeefdruk op waterbasis

Een ecologische zeefdruk op waterbasis werkt op dezelfde manier als een klassieke zeefdruk. Het enige verschil is dat inkten op waterbasis worden gebruikt in plaats van plastisol inkten. Plastisol inkt is de gebruikelijke inkt voor het bedrukken van kleding met een zeefdruk. Een zeefdruk op waterbasis is natuurlijk veel beter voor het milieu. U zou zich afvragen waarom dan niet altijd inkt op waterbasis wordt gebruikt. De reden hiervoor is de droogtijd van inkten op waterbasis. Doordat deze sneller opdrogen, kunnen ze niet hergebruikt worden. Als de inkt is opgedroogd in het gaas dan kan deze niet meer gebruikt worden. Het zeefdrukraam is ook veel moeilijker schoon te maken na het drukproces.

zeefdruk-waterbasis

Voordelen

Zachte bedrukkingen

Milieuvriendelijk

Levendige kleuren

Uitstekend voor lichtgekleurde kleding

Nadelen

Donkere kleding bedrukken moeilijk

Inkten worden beïnvloed door de kleur van de kleding

Niet geschikt voor het bedrukken van alle materialen

Plastisol inkten zijn beter voor grote bestellingen

Voordelen van zeefdruk op waterbasis

Het belangrijkste voordeel van inkt op waterbasis is dat het een milieuvriendelijke optie is. Inkten op waterbasis zijn niet giftig en bevatten geen lood of zware metalen, noch bevatten ze chemicaliën zoals chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s) of andere giftige oplosmiddelen.

In tegenstelling tot plastisol zeefdruk bedrukkingen, voelen bedrukkingen op waterbasis heel zacht aan. Waterbasis inkten resulteren in een zachte bedrukking op kledingstukken, zoals met de DTG-druktechniek. Een extra voordeel van inkten op waterbasis is dat ze kunnen worden gestreken, terwijl dit met plastisol prints niet kan  omdat het PVC in de print kan smelten.

Bedrukkingen op waterbasis zijn van uitstekende kwaliteit. De bedrukking gaat wellicht langer mee dan het kledingstuk zelf. Het is ook heel erg geschikt voor het bedrukken van grote designs omdat de bedrukking zo zacht en licht aanvoelt. Hetzelfde design zou met plastisol inkten veel zwaarder en dikker aanvoelen omdat het uit meerdere lagen bestaat. Daarom is kleding dat bedrukt is op waterbasis ook veel aangenamer om te dragen.

Voordelen van zeefdruk op waterbasis

Wilt u een kledinglijn starten onder het motto “caring for the environment”? Maak dan gebruik van een ecologische zeefdruk op waterbasis voor het bedrukken van uw kleding. Deze druktechniek is een geweldige optie in combinatie onze duurzame en ecologische kleding. We raden aan om gebruik te maken van de duurzame kleding van Continental Clothing.

Wilt u kleding laten bedrukken op een ecologische manier of heeft u nog vragen over het bedrukken door middel van een zeefdruk op waterbasis?

Neem contact op en wij helpen u graag verder!

Andere zeefdruk technieken:

Bedrijfskleding borduren BORDUREN-2

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.