Puff Zeefdruk


Puff Zeefdruk

Puff zeefdruk is een unieke druktechniek. Het wordt aangebracht op dezelfde manier als een klassieke zeefdruk, maar er wordt gebruik gemaakt van een speciale ‘schuimende’ inkt. Dit geeft de bedrukking een 3D effect. Door dit speciaal effect valt de bedrukking extra op.

Een puff zeefdruk kan ervoor zorgen dat je ontwerp extra in het oog springt. Het laat je toe om reliëf te creëren in de bedrukking en zo meer aandacht te vestigen op het volledig ontwerp of bepaalde delen ervan. Je kan je creativiteit volledig de vrije loop laten gaan.

Er wordt gebruik gemaakt van een Plastisol inkt die een puff-additief of schuimende component bevat. Als de inkt wordt blootgesteld aan warmte, gaat ze opzwellen. De zeefdruk bedrukking wordt dus eerst uitgevoerd en daarna wordt het blootgesteld aan warmte. De puff inkt gaat dan rijzen tijdens het droogproces.

Puff Zeefdruk 1

Voordelen

Snelle druktechniek, erg geschikt voor grote orders

Pantone colour matching: de kleuren komen exact overeen

Ontwerpen met meerdere kleuren zijn mogelijk

Heel duurzaam

Professionele afwerking

Kan gebruikt uitgevoerd worden op bijna elke textielsoort

Nadelen

Minder geschikt voor kleine hoeveelheden

Prijzen worden slechts interessant vanaf 25 eenheden

De kleding moet koud gewassen worden en mag niet in de droger

De puff bedrukking mag niet gestreken worden

Puff Zeefdruk 2

Wanneer kan je puff zeefdruk gebruiken?

We kunnen een puff zeefdruk uitvoeren op T-shirtshoodiestruienpolo’stote bags en nog veel meer andere producten. De puff zeefdruk is een van de meest veelzijdige druktechnieken en het kan uitgevoerd worden op bijna alle textielsoorten, met uitzondering van textiel met lange vezels. Een andere voorwaarde is dat de stof bestand is tegen hitte. Als je een speciale stof wilt laten bedrukken en je bent niet zeker of het geschikt is voor deze druktechniek, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste stof en een geschikt kledingstuk.

Neem contact op en wij helpen je graag verder!

Andere zeefdruk technieken:

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.