De 10 meest iconische bedrukte T-shirts aller tijden

Door de jaren heen zijn miljoenen bedrukte T-shirts over de toonbank gegaan, het ene ontwerp memorabeler dan het ander. Ontdek wat de 10 meest iconische bedrukte T-shirts aller tijden zijn.


10. Nike – Just Do It!

Toen Nike zijn slogan “Just Do It!” lanceerde, wist het niet dat het de T-shirt bedrukt met deze slogan één van de populairste ooit zou worden. De slogan werd gecreëerd door marketing manager, Dan Wieden, die zijn inspiratie heeft toegeschreven aan de laatste woorden van een veroordeelde voor executie.

Niet veel later werden de ‘Just Do It’ T-shirts uitgebracht in verschillende motieven en kleuren. Het was een succes en de trend is nooit overgegaan. Tot op de dag van vandaag produceert Nike de populaire T-shirts.

nike-just-do-it-tshirt
bob-marley-printed-tshirt

9. Bob Marley T-Shirt

Bob Marley is en zal altijd een symbool en icoon blijven voor vele mensen over de hele wereld. Hij wordt beschouwd als een van de grootste artiesten aller tijden. Hij was degene die de Rastafari levensbeschouwing en vooral de reggae muziek bekend maakte bij het grote publiek. Hij geloofde dat hij woede en racisme door middel van muziek kon bestrijden. Van zijn T-shirts zijn wereldwijd minstens 25 miljoen exemplaren verkocht. T-shirt bedrukt met zijn foto of slogans blijven verkopen. Zijn boodschappen over liefde en vrede zijn dan ook relevanter dan ooit.

8. Choose Life T-Shirt

‘Choose Life’ werd populair toen Wham! hem droeg in hun video ‘Wake Me Up Before You Go-Go’. De T-shirt werd ontworpen door Katharine Hamnett en het was een van de eerste T-shirts die een sociale boodschap overbracht. Het was bedoeld als een statement om terug te vechten tegen drugsmisbruik.

Sinds de ‘Choose life’ T-shirt hebben zijn veel sociale kwesties onder het licht gebracht in de vorm van bedrukte T-shirts. Ze worden vaak ingezet voor sensibiliseringscampagnes van overheden of liefdadigheidsinstellingen.

choose-life-tshirt
jack-daniels-tshirt

7. Jack Daniels T-Shirt

Jack Daniel’s staat bekend om zijn beroemde Tennessee Whisky, maar het logo werd nog beroemder toen ze begonnen met het drukken van T-shirts voor de promotie van het merk.

De Jack Daniels T-shirts blijven een populair fashion-item over de hele wereld. Sterker nog, steeds meer merken beginnen hun eigen gedrukte merchandise uit te brengen als een manier om extra omzet te genereren.

6. Frankie Says Relax T-Shirt

‘Frankie Goes to Hollywood’ bracht in oktober 1983 de single ‘Relax’ uit en al snel werd het een megahit. Een Radio 1 DJ was verontwaardigd over het openlijk seksueel karakter van zowel de platenhoes als de songtekst en besloot de plaat niet meer te draaien.

Hiermee bereikte hij een tegenovergesteld effect. Het nummer werd nummer 1 in de hitlijst voor 8 weken lang. Uit protest tegen de Radio 1 presentator werd de T-shirt gemaakt. De T-shirt werd een van de best verkochte bedrukte T-shirts aller tijden. Tot op de dag van vandaag blijft de T-shirt populair.

frankie-says-relax-tshirt
ghostbusters-tshirt

5. Who you gonna call? Ghostbusters T-Shirt

Het Ghostbusters-logo is een van de meest universeel herkenbare logo’s ter wereld. Door de vele tekenfilms, tv-series en 3 Ghostbusters-films is het verhaal zo populair geworden dat hun T-shirts vandaag nog steeds in grote getale verkocht worden. De T-shirt verkoop stijgt ook elke keer een nieuwe film wordt uitgebracht. Het succes is te danken aan vele nostalgische fans waarvoor Ghostbusters een grote sentimentele waarde heeft.

4. ThunderCats T-Shirt

Net zoals Ghostbusters is ThunderCats begonnen als een animatieserie. De serie verscheen voor het eerst op TV in 1985. Het volgt de avonturen van een groep katachtige humanoïde aliens. Er verschenen ook verschillende stripreeksen en sindsdien is het ThunderCats-logo een van ’s werelds meest herkenbare logo’s. Het logo wordt dan ook heel vaak gebruikt voor het bedrukken van kleding.

In de afgelopen jaren hebben zowel de dvd-boxset als de ThunderCats T-shirts een heropleving gekend omdat de serie bij vele mensen een grote sentimentele waarde heeft en hen doet terugdenken aan hun kindertijd.

thundercats-tshirt
nirvana-tshirt

3. Nirvana T-Shirt

Nirvana was een Amerikaanse rockband die werd opgericht in 1987 en die later werd beschouwd als een van de meest invloedrijke en belangrijke rockbands aller tijden. Van hun albums werden wereldwijd meer dan 75 miljoen exemplaren verkocht, waardoor ze ook een van de best verkopende bands aller tijden zijn.

Voor hun merchandise koos de band voor het historische smileygezichtje “Have a Nice Day”, dat te zien was op bumperstickers en T-shirts. Hun populariteit, het succes van hun album ‘Nevermind’ en de vroegtijdige dood van frontman Kurt Cobain zorgden voor een ongelooflijk succes van hun bedrukte T-shirts. De T-shirts worden tot op de dag van vandaag nog steeds massaal gedragen door Nirvana fans.

2. The Ramones T-Shirt

The Ramones behoren zonder twijfel tot de ‘hall of fame’ van de Rock-’n-roll. Hun muziek had een ontzettend belangrijke invloed op de creatie van het punk genre. Hun logo groeide dan ook uit tot een van de meest iconische logo’s aller tijden.

Hun logo werd vele malen gebruikt voor verschillende reclamecampagnes waarbij de letters en het symbool in het midden werden veranderd. De Ramones T-shirts zijn nog steeds razend populair en hun logo wordt nog steeds gebruikt voor het bedrukken van kleding.

the-ramones-tshirt
rolling-stones-tshirt

1. Rolling Stones lips T-Shirt

Het logo met de ‘Rolling Stones Lips” is ontworpen door een kunststudent, John Pasche, nadat de band gefrustreerd raakte door de inspanningen van het platenlabel om een logo de maken. De student maakte de tekening voor slechts £50, maar de band was zo blij met het ontwerp dat ze John nog eens £ 200 als bonus betaalden.

In een interview onthulde Pasche dat hij inspiratie kreeg voor het logo toen hij Mick Jagger voor het eerst ontmoette. ‘Ik denk dat het idee met de lippen in me opkwam toen ik Mick Jagger voor het eerst ontmoette in de kantoren van de Stones.’ John legde uit: ‘Het eerste wat mij opviel waren zijn grote, volle lippen en z’n mond.”

Tot op de dag van vandaag is het logo van Rolling Stones een van de beroemdste ter wereld en hun de T-shirt bedrukt met het logo wordt nog massaal gedragen.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts