CAD Cut Vinyl Printing: kom er alles over te weten


CAD Cut Vinyl Printing: kom er alles over te weten

Hier bij Garment Printing krijgen we vaak vragen over de vele verschillende druktechnieken en wat de beste optie is. CAD Cut Vinyl Printing is een van de populairste druktechnieken voor het bedrukken van kleding. Is deze blogpost gaan we bekijken waarom het gebruik van CAD Cut Vinyl interessant kan zijn en hoe het gebruikt kan worden.

CAD Cut Vinyl  wordt het vaakst gebruikt voor het bedrukken van sportkleding zoals bedrukte voetbalshirts en bedrukte loopshirts. Zo zijn bijvoorbeeld de rugnummers van voetbalspelers altijd vervaardigd met de CAD Cut Vinyl druktechniek. Meer zelfs, CAD Cut Vinyl Printing is de meest gebruikte druktechniek voor het bedrukken van sportkleding in alle sportdisciplines.

CAD Cut Vinyl 2
Flock-printing-blauw

Laten we nu verder ingaan op de druktechniek zelf. De afkorting ‘CAD’ staat voor Computer Aided Design en dit is de methode waarmee het ontwerp met de computer wordt gemaakt. Nadat het ontwerp is gemaakt, wordt het afgedrukt en uitgesneden en daarna wordt het aangebracht op de kleding. De folie waaruit de ontwerpen worden uitgesneden is gemaakt van vinyl. De meest gebruikelijke bedrukkingen met deze druktechniek zijn nummers, namen en logo’s.

Voor CAD Cut Vinyl Printing wordt gebruik gemaakt van een speciaal vinylmateriaal dat wordt uitgesneden en vervolgens op de kleding wordt aangebracht met behulp van een hittepers. Er zijn vele verschillende kleuren en texturen die gebruikt kunnen worden. Wit je een jeansprint, zebraprintcamouflageprint of bolletjesprint? Er zijn honderden verschillende opties, maar toch is zwarte vinyl de populairste optie. Wij helpen je graag met het kiezen van de beste en meest passende vinylsoort.

We geven je alvast enkele voorbeelden van vinylsoorten die je kan gebruiken:

Dus, wat zijn de voordelen van CAD Cut Vinyl Printing?

CAD Cut-vinyl Printing is ideaal voor het afdrukken van ontwerpen die slecht uit één kleur bestaan en en voor bestelling van kleinere hoeveelheden. Andere voordelen zijn:

  • Duurzame afwerken
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Wasbaar
  • Beschikbaar in vele kleuren en prints
  • Gemakkelijk om letters toe te voegen aan bestaande bedrukkingen
  • Snel – Geen initiële set-up zoals bij zeefdruk
  • Kan op eender welke kleur aangebracht worden

CAD Cut Vinyl 1

Airflow Heat Transfer Vinyl

Dit is een “ademend” vinyl dat luchtcirculatie mogelijk maakt omdat het kleine gaatjes bevat. Dit is de perfecte oplossing voor sportshirts.

Thermo-FILM Heat Transfer Vinyl

Deze vinylsoort absorbeert geen kleurstoffen uit de stof van de kleding en het zorgt voor een prachtige afwerking van de bedrukking. Dit materiaal is ideaal voor contactsporten zoals rugby omdat het heel anti-schurende is. Het heeft een semi-glanzende afwerking en zorgt voor professioneel resultaat.

Fashion-FILM Heat Transfer Vinyl

Deze vinylsoort is uiterst geschikt voor kledingmerken, omdat het materiaal ongelooflijk dun en zacht is, een matte afwerking heeft en ideaal is voor het maken van ingewikkelde ontwerpen.

FLOCK Heat Transfer Vinyl

Flock printing is een ideale oplossing voor modieuze projecten. Het suede-achtige materiaal voelt zacht aan en zorgt voor een 3D afwerking. Dit is de perfecte oplossing als u op zoek van naar iets ‘premium’.

Wilt je kleding laten bedrukken met deze druktechniek?

Neem dan zeker contact op en wij helpen je graag verder.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts