Borduren kleding – Hoe kan je geld besparen bij het bedrukken of borduren van kleding?

Borduren kleding – Onze klanten vragen ons vaak: “Hoe kunnen we de prijs per stuk verlagen?”. In dit artikel leggen we uit hoe de prijssystemen in de printindustrie in elkaar zitten. Uiteindelijk zal je begrijpen hoe je een lagere prijs per stuk kunt bekomen voor het bedrukken of borduren van kleding.


Wie levert best de kleding?

Veel klanten denken onterecht dat als ze de kleding zelf voorzien, de service voor het bedrukken goedkoper zal zijn. Dit is enkel het geval als ze de kleding goedkoper kunnen inkopen dan wij. Doordat we bij Garment Printing goede relaties hebben met leveranciers wereldwijd, is dit in 99,9% van de gevallen niet het geval. Wij kunnen de kleding goedkoper inkopen en we rekenen deze korting door aan onze klanten.

Mark Speakman, hoofd van het ontwerp- en verkoopteam zei hier het het volgende over: “We raden onze klanten bijna altijd af om te kiezen voor een ‘print only’ service. Door te werken met onze eigen leveranciers, kunnen we een 100% tevredenheidsgarantie garanderen omdat we de stoffen, machines en processen door en door kennen” Als je ervoor kiest om eigen kleding aan te leveren, kan dit invloed hebben op de kwaliteit van het eindproduct.

We kunnen namelijk niet weten met welke chemicaliën deze kleding behandeld is geweest. Dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van de bedrukking. Als u kiest voor kleding die wij voorzien, bent u zeker van de beste prijs en kwaliteit. “Zowel voor de klanten als voor onszelf is het beter. Het is minder tijdrovend, er is minder kans op complicaties en het is kostenefficiënter dan dat de klant de kleding zelf voorziet” Concludeerde Speakman.

Prijsgarantie promocion-colores-de-invierno
Hoe kan je geld besparen bij het bedrukken of borduren van kleding

Er zijn verschillende manieren om de prijs per stuk te verlagen. Ten eerste, moet er rekening gehouden worden met de prijsverschillen in druktechnieken. Elke druktechniek heeft een andere kostprijs, maar ze hebben één iets gemeen: hoe groter de hoeveelheid, hoe lager de prijs. Vooral bij zeefdruk en borduren, gaan de prijzen snel omlaag. Dit komt doordat de initiële ‘set-up’ kosten hoog zijn.

Wanneer je kiest voor zeefdruk, is de prijs gebaseerd op het aantal kleuren en de grootte van de bedrukking. Het is dus veel goedkoper als je bedrukking slechts uit één kleur bestaat. Voor DTG en Sublimatie daarentegen is dat niet het geval want voor deze druktechnieken heeft het aantal kleuren geen effect op de prijs.  

De courante aankoopschijven die gehanteerd worden zijn 25, 50, 100, 250, 1000, 2500 en 5000 stuks. Als u bijvoorbeeld 240 T-shirts van hetzelfde ontwerp wilt bedrukken, is dit in de meeste gevallen duurder dan het bedrukken van 250 stuks. Dit komt doordat de prijs per stuk lager is wanneer je 250 stuks aankoopt. Bij Garment Printing wijzen we de klanten hier altijd op.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts