10 tips om de perfecte bedrukte T-shirt te ontwerpen

Wanneer je een T-shirt wilt ontwerpen om te verkopen, is het belangrijk om te zorgen voor een opvallende opdruk. Je moet op zoek gaan naar een ontwerp dat de aandacht zal trekken. Dit is heel wat moeilijker dan je zou denken. Daarom geven we in deze blogpost 10 tips om de perfecte bedrukte T-shirt te ontwerpen.


1. Neem je tijd

Een T-shirt ontwerp bedenken is niet iets dat je zomaar snel kan doen. Zelfs de beste designers nemen hun tijd om nieuwe dingen te creëren. Enkel zo kan je ervoor zorgen dat echt elk detail er perfect uitziet en je 100% tevreden kan zijn met je ontwerp. Als je alles snel probeert te doen, zul je hoogstwaarschijnlijk niet tevreden zijn met het eindresultaat.

Het is ook goed om je ontwerp ideeën constant in je achterhoofd te houden, wanneer je aan het ontwerpen bent, maar ook wanneer je gaat sporten, eten of slapen. Het is ook belangrijk om er eens een nacht op te slapen en daarna te kijken of je nog steeds tevreden bent met je ontwerp. Zoniet, dan kan je enkele aanpassingen doen en er nog eens een nachtje op slapen. Enkel zo kan je iets creëren waar je echt trots op kan zijn.

Promotiemateriaal bedrukken CO086_LS11_2018-new

2. Maak een visueel voorbeeld

Bij Garment Printing maken we ‘mockups’ voor onze klanten, zodat ze kunnen zien hoe het ontwerp er zal uitzien als het gedrukt is op een kledingstuk. Enkel zo kan je een goed idee krijgen van hoe het eindresultaat er zal uitzien. Iedereen kan gemakkelijk zelf zo een mockup maken in Photoshop. In dit stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe je dit kan doen.

Je kan het ook op de ouderwetse manier aanpakken door het ontwerp te schetsen of uit te printen en op een T-shirt te plaatsen. Dit geeft je een idee van de afmetingen van je ontwerp, zodat je een beeld krijgt van eventuele wijzigingen die eventueel nodig zijn.

3. Eenvoud is koning

Gesofisticeerde en gedetailleerde ontwerpen zijn prachtig. Toch moet je in gedachten houden dat de meest iconische T-shirts meestal heel simpel zijn. Ze brengen een boodschap over op een heel eenvoudige manier. Als je dus een boodschap wil overbrengen met je T-shirt designs, dan ga je best voor iets eenvoudig. Het is bewezen dat dit het beste werkt om interesse te wekken.

4. Ken je publiek

Wanneer je een T-shirt ontwerpt, is het belangrijk je af te vragen voor wie je het ontwerpt. Zijn de T-shirts bedoeld voor mannen, vrouwen of moeten ze unisex zijn? Hoe oud is je doelpubliek? Waar houden ze van? Welke andere kledingmerken dragen ze? Het zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een T-shirt bedrukking bedenkt. Je moet dit in gedachten houden doorheen het hele ontwerpproces.

5. Wees niet aanstootgevend

Het is zeker OK om humor in je  ontwerp te verwerken, maar je moet opletten dat het voor niemand als aanstootgevend beschouwd kan worden. Hou je best een beetje in en hou de humor subtiel. Je moet er ook rekening mee houden dat niet iedereen het met je eens zal zijn als je een politieke mening wil delen. Dit is dus een minder goed idee als je een zo breed mogelijk publiek wil bereiken.

6. Kleur, kleur, kleur

Wanneer je een T-shirt ontwerpt, gaat het natuurlijk niet enkel om het ontwerp van de bedrukking. De kleur van de T-shirt is minstens even belangrijk. Het is altijd een goed idee om de T-shirts aan te bieden in verschillende kleuren omdat iedereen andere kleuren prefereert. Houdt er ook rekening mee dat je best geen gebruik maakt van een zwarte T-shirt als je ontwerp veel zwart bevat.

7. Bereid je ontwerp goed voor

Wanneer je een ontwerp maakt om af te drukken op een T-shirt, dan is het belangrijk om bepaalde aspecten in gedachten te houden. Bij zeefdruk is het bijvoorbeeld belangrijk om van elke kleur het Pantone referentienummer te kennen. Je moet ook nauwkeurig de afmetingen en positionering bepalen.

8. Vind een goede drukker

Ten eerste kan een goede en gespecialiseerde drukker op maat gemaakt advies geven over druktechnieken en stofkeuzes. De soort T-shirt is namelijk ook heel belangrijk. Niet alle druktechnieken werken op alle stofsoorten. Daarom is het aangeraden om een goede drukker te consulteren. Zo ben je verzekerd dat het eindresultaat niet zal teleurstellen.

9. Ga op onderzoek

Voor je contact opneemt met een drukker moet je een duidelijk weten wat je wilt. Ga daarom op onderzoek en beslis wat je wilt en wat niet. Wil je je ontwerp op een lichtgewicht T-shirt? Hoe groot wil je het ontwerp? Is er een bepaalde druktechniek die je wilt gebruiken? Het zijn dingen die je best eerst gaat uitzoeken.

10. Volg de trends

Als ontwerper is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends en deze gebruikt om je ontwerpen te inspireren. Wanneer je merkt dat er een nieuwe trend opduikt, plannen andere ontwerpers hun volgende, dus het is belangrijk dat je op dezelfde manier gaat denken.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts