Vier innovaties die de kledingindustrie voorgoed kunnen veranderen

De kledingindustrie ondergaat voortdurend veranderingen. Elk seizoen zijn er nieuwigheden en elk jaar verandert de manier waarop we ons willen kleden. Het beste bewijs hiervan is dat de losse en comfortabele jeans volledig is vervangen door de skinny jeans in slechts vijf jaar. Een ander voorbeeld is de T-shirt, dat een drastische verandering heeft ondergaan sinds de introductie rond 1800.

De dag van vandaag is de kledingindustrie vluchtiger en vernieuwender dan ooit. Bestaande en nieuwe bedrijven veranderen de manier waarop we kleding dragen. In deze blogpost bespreken we vier innovaties in de kledingindustrie die de industrie echt voorgoed kunnen veranderen.


1. De “100 Year Hoodie”

Je hebt het vast en zeker ook al eens voorgehad dat je je favoriete hoodie iets te warm hebt gewassen en hij ineens veel te klein is geworden. Of misschien vervloek je die ene vlek die je er maar niet meer uit kan krijgen.

Wel hier hebben de broers Nick en Steve Tidball iets op gevonden. In 2016 startten ze het bedrijf VOLLEBAK op. Ze ontwerpen en produceren extreem geavanceerde kleding door zich volledig te baseren op wetenschap en technologie.

Een van hun meest recente producten is de “100 Year Hoodie”. Deze hoodie wordt door VOLLEBAK beschreven als “zo zacht als je favoriete katoenen trui, maar gemaakt van dezelfde materialen als ruimtepakken, kogelvrije vesten en vliegdekschepen” Deze hoodie is echt te gek! In hun demonstratievideo slepen ze de hoodie achter een speedboot aan en daarna drogen ze hem met een gasbrander. Deze hoodie leeft gegarandeerd langer dan jijzelf. Bovendien kunnen we met onze verscheidenheid aan druktechnieken een “100 Year Hoodie” volledig naar jouw wensen personaliseren!

1. De “100 Year Hoodie”
2. Textiel in een spuitbus

2. Textiel in een spuitbus

Ja, dat heb je goed gelezen. Frabrican Ltd is opgericht door Dr. Manel Torres en doet precies wat het belooft. Je spuit het op je lichaam en het wordt kleding! De spuitbus bevat vezels die zich aan elkaar binden wanneer ze op een oppervlak worden gespoten. Zo wordt op een extreem innovatieve manier een stof gecreëerd.

De techniek was aanvankelijk ontworpen voor de mode-industrie, maar nu wordt het al gebruikt in verschillende industrieën, zoals in de gezondheidszorgsector waar het gebruikt wordt voor verbanden en afgietsels. In de automobielsector wordt het gebruikt om de binnenkant van auto’s te bekleden. The sky is the limit!

3. Vetements’ AR Hoodie

Inmiddels weten we allemaal dat technologie een cruciaal onderdeel is geworden van het dagelijks leven. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de film I, Robot werkelijkheid wordt en de robots het overnemen. Ook in de modewereld wordt technologie steeds belangrijker. Hier neemt Vêtements het voortouw door een AR-hoodie te lanceren in de zomercollectie an 2019. Wanneer de hoodie met en telefoon wordt gescand, verschijnt het logo van Vêtements. Zoiets is nooit eerder gezien in de kledingindustrie. Is dit de toekomst van de mode-industrie?

3. Vetements’ AR Hoodie
4. Bomber Jackets met elektrische verwarming

4. Bomber Jackets met elektrische verwarming

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, was het bitterkoud. Voor het team van de Verenigde Staten was dit echter geen probleem want hun outfits voor de openings- en sluitingsceremonie waren voorzien van warmte-elementen. Ralph Lauren slaagde erin om strips van elektronische en warmtegeleidende metalen te verwerken in de jassen. Dit zorgde ervoor dat de atleten geen kou ondervonden tijdens de ceremonie.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts