Hoe kies je de beste inktkleur voor je design?

Bij het ontwerpen van bedrukte T-shirts, is het belangrijk om te weten hoe de verschillende kleuren eruit zien als het T-shirt eenmaal is bedrukt. Om u te helpen met deze beslissing, hebben we deze gids gemaakt om u te helpen garanderen dat uw ontwerpen echt opvallen.


Lichte kleuren:

Als je een licht gekleurd t-shirt gebruikt, is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met hoe het T-shirt er van dichtbij uitziet, maar ook hoe het er uit ziet van een afstandje. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat wanneer je pastelkleuren gebruikt,  zoals lichtblauw en lichtroze, je opdruk niet goed zichtbaar zal zijn vanaf een afstand.

Een manier om dit probleem op te lossen is om je opdruk te omlijnen met een donkere kleur. Hierdoor valt de opdruk meer op en zal hij beter te zien zijn van een afstand.

inktkleur outlinedtshirtdesign

De zomer komt er weer aan. Dit betekent niet alleen dat het weer tijd is om naar het strand te gaan, maar ook dat er weer veel festivals en evenementen aan komen. Zorg er dus voor dat je je bedrukte kleding binnen hebt, zodat je zult opvallen in de menigte.

Een belangrijk onderdeel van je eigen ontworpen t-shirts is natuurlijk de inktkleur. Alhoewel het een leuk onderdeel is van het ontwerpen, kan het ook voor wat problemen zorgen. De kleuren op je computer kunnen er soms feller en helderder uitzien dan dat ze in werkelijkheid zijn. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je je t-shirt ontwerpt.

Een van de redenen die dit probleem veroorzaakt is dat onze computerschermen ingebouwde filters hebben die kleuren er beter en helderder uit laten zien. Hierdoor kan je ontwerp er misschien perfect uitzien op de computer, maar er helemaal anders uitzien wanneer het bedrukt is.

Bij Garment Printing zijn we ons bewust van dit probleem. Daarom maken wij bij zeefdruk gebruik van Pantone colour matching. Dit maakt het mogelijk voor ons om de kleuren waarmee wij bedrukken perfect overeen te laten komen met de kleuren die jij hebt geselecteerd op de computer. Als je geen Pantone referentienummer hebt, zijn we alsnog in staat om de kleuren zo goed mogelijk overeen te laten komen.

Om je een beetje op weg te  helpen hebben we een kleine gids gemaakt over welke kleuren en t-shirts je het best met elkaar kunt combineren. We hopen dat je met behulp van deze gids het maximale uit jouw design kan halen.

inktkleur 2

Donkere kleuren:

Als je een donker t-shirt gebruikt, zal je design er echt uitspringen als je een lichte inkt gebruikt. Wanneer je een donkere inkt op een donker t-shirt gebruikt zul je hetzelfde effect krijgen als een lichte kleur op een licht shirt. Je design zal niet goed zichtbaar zijn. Het is dus beter om heldere en lichte kleuren te gebruiken bij een donkere stof.

Ons team bestaat uit specialisten op het gebied van bedrukken en design. Wanneer je een probleem hebt met je ontwerp of wanneer zij een ontwerp tegenkomen die niet helemaal duidelijk zichtbaar zal zijn, kunnen zij je helpen om je design eruit te laten zien zoals jij dat wenst.

Neem gerust contact op en wij helpen u graag verder!

Similar Posts