Hoe achterhaal ik de Pantone codering van kleuren in een illustratie?

In deze blogpost zal ik uitleggen hoe je de Pantone codering van de kleuren in een illustratie kan achterhalen. Als je een illustratie wilt laten bedrukken met zeefdruk, zal je deze codering nodig hebben voor alle kleuren die de illustratie bevat. Zo kan de drukker een perfecte en waarheidsgetrouwe bedrukking op het textiel aanbrengen. Ontdek hier hoe je dit kan doen!


Hoe achterhaal ik de Pantone codering van kleuren in een illustratie?

Natuurlijk hebben niet al onze klanten hebben de skills van ervaren graphic designers en daarom kan het voor hen moeilijk zijn om de Pantone codering van de kleuren in hun ontwerp te bepalen. Een Pantone code is een referentienummer voor elke mogelijke kleur. Het is een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Hier bij Garment Printing hebben we deze Pantone referentienummers nodig om ervoor te zorgen dat de kleuren van de inkt die we gebruiken exact overeenkomen met de kleuren van jouw illustratie of ontwerp.

Als er geen Pantone codering wordt gespecificeerd,  dan wordt er gezocht naar een kleur dat het beste overeenkomt. Maar dan kan het zijn dat de kleuren in de finale bedrukking lichtjes afwijken. Vooral voor grote bedrijven is het zeer belangrijk dat de bedrijfskleuren en de kleur van het logo exact overeenkomen.

Dit stappenplan is enkel van toepassing op illustraties die gemaakt zijn in vectoren en het vereist wel enige basiskennis van Adobe Illustrator, maar als je nauwgezet onze instructies opvolgt, moet zelfs een totale beginner dit kunnen doen.

  1. Open de illustratie in Illustrator.
  2. Zorg ervoor dat het ontwerp volledig in vectoren gemaakt is door de cursor over de randen van het ontwerp te bewegen. Als een gekleurde lijn het ontwerpelement omringt, is dit het geval.
  3. Gebruik de “Direct Selection Tool”
  4. Selecteer vervolgens ‘Edit’, ‘Edit Colours’ en vervolgens ‘Recolour Artwork’.
  5. Klik op het kleine vakje onder waar staat “none” en selecteer ‘Color Books’ en vervolgens ‘PANTONE + Solid Coated’.
  6. Dan komt een deelvenster tevoorschijn met daarin alle Pantone coderingen van alle kleuren die in het ontwerp gevonden werden.

Bij Garment Printing is het mogelijk een zeefdruk uit te voeren met de exacte Pantone kleuren. Zo kan je er zeker van zijn dat je de kleuren van je ontwerp exact overeenkomen met de kleuren van de bedrukking op je kleding.

Andere druktechnieken, zoals DTG Printingborduren en sublimatie, laten jammer genoeg geen Pantone-matching toe, maar we werken altijd nauw samen met onze klanten om perfectie te evenaren. Voordat we met het drukproces beginnen, vragen we onze klanten ook altijd voor goedkeuring van het digitaal ontwerpvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat er geen fouten worden gemaakt en dat het eindresultaat altijd aan de wensen van de klant voldoet.

Wilt je kleding laten bedrukken?

Neem dan zeker contact op en wij helpen je graag verder.

pantone codering Personaliseer het met een bedrukking

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts