Kledinglabels: de kleine details maken het verschil voor je merk

Een kledinglabel is een kleinigheid maar het is een belangrijk detail voor de uitstraling van de kleding. Als je een gepersonaliseerde T-shirt of hoodie laat maken, vergeet dan ook zeker niet om ook gepersonaliseerde kledinglabels te voorzien. In deze blogpost kom je er alles over te weten.


Een gepersonaliseerde T-shirt is pas geslaagd als is gedacht aan alle details. Een van die details is het gebruik van aangepaste kledinglabels. Om te zorgen voor een kwalitatief en professioneel resultaat kan je dit maar beter niet over het hoofd zien. Andere belangrijke factoren zijn de kwaliteit van de kleding en de druktechniek die is gebruikt voor de bedrukking. Het is de combinatie al deze aspecten die ervoor zorgt dat het eindproduct geslaagd is.

Kledinglabels zijn fundamenteel bij het creëren van gepersonaliseerde kleding. Velen denken dat het een onbelangrijk detail is, maar niets is minder waar. Het is niet enkel belangrijk op esthetisch vlak, het is ook gewoon wettelijk verplicht om bepaalde informatie te vermelden op het kledinglabel. Alle kledinglabels moeten voorzien zijn van de wasvoorschriften en ook het land van productie moet vermeld worden. Als je hier geen rekening mee houdt, zou je wel eens in de problemen kunnen komen te zitten.

Kledinglabels kunnen ook bijdragen aan de uitstraling van je kleding. Daarom overlopen we in deze blogpost eens alle verschillende soorten kledinglabels.

Satijnen kledinglabels

Dit is een van de populairste uitvoeringen voor kledinglabels. Ze zijn gemaakt van polyester en zijn meestal wit. Het is een goede optie voor het bedrukken van kleine tekst. Deze satijnen kledinglabels voelen heel erg zacht aan waardoor ze irritatie in de nek voorkomen. Dit type labels worden meestal gebruikt voor de wasvoorschriften, maar ze zijn ook heel geschikt voor de kledingmaat, het logo of de merknaam.

In deze blogpost kan je heel wat inspiratie opdoen. We bespreken een aantal leuke geschenken die je kan personaliseren met je logo of bedrijfsnaam.

DTG kledinglabels

Met onze digitale druktechnologie kunnen we je label rechtstreeks op de binnenkant van je T-shirt aanbrengen. Direct to garment is een fantastische optie voor witte kledingstukken en ook voor logo’s die geen kleine tekst bevatten. Voor DTG bedrukte labels is er ook geen minimum bestelhoeveelheid.

kledinglabels custom_clothing_labels800x500-1
kledinglabels  labels__relabelling_services800x500

Geweven kledinglabels

Geweven labels voorzien uw kleding van een professionele afwerking. We zijn in staat om labels in verschillende maten, vormen, kleuren en afwerkingen te maken zodat ze voldoen aan al je eisen.

Zeefdruk kledinglabels

Als u specifieke eisen heeft zoals kleur richtlijnen dan zijn zeefdruk labels de perfecte keuze. Pantone Color Matching zorgt ervoor dat de kleuren van uw logo perfect worden gereproduceerd op het kledinglabel. Het resultaat komt overeen met een digitale bedrukking (DTG), maar zeefdruk is beter voor grotere hoeveelheden.

Wil je kleding laten bedrukken en deze ook voorzien van professionele en gepersonaliseerde kledinglabels? Dan ben je bij Garment Printing aan het juist adres! Neem contact op en wij helpen je graag verder.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.

Similar Posts